De nieuwe wijn van de dominicaanse spiritualiteit

Ze dronken met overgave van Gods Woord, zoals Dominicus het hen had voorgedaan, en getuigden zowel van grote morele en leerstellige waarheden als van een vreugde die alles overtreft. Misschien ligt daar een reden van het diepe gevoel van onvervuldheid dat woekert in onze maatschappij: te moeten leven met het beperkte pragmatische eendimensionele beeld van de wereld. De dominicaanse blik op het leven die we in dit boek ontmoeten, is integendeel breed open en vervuld van vreugde. Een spirituele weg die ieder, en overal, kan gaan.

Paul Murray o.p. is geboren in Ierland. Hij werkt nu in Rome, waar hij aan de Angelicum Universiteit onderwijst in de mystieke traditie. Hij publiceerde eerder ‘T.S. Eliot and Mysticism’ en ook vier bundels poëzie, waarvan er een de Poetry Ireland Choice werd toegekend.

Het boek werd uit het Engels vertaald door Guido Vanhercke. Er is een voorwoord van Timothy Radcliffe o.p. en een naschrift van Bernard de Cock o.p.

Het boek verscheen bij de Uitgeverij Averbode, in 2019. Het telt 208 blz, en kost 18 €.

S'inscrire à la newsletter

Merci d'indiquer votre nom et votre adresse email pour vous inscrire à notre newsletter et vous tenir informé des activités des Dominicains de Belgique